Bær dig dygtigt ad

Et kursus- og workshopforløb der gennem oplysning og praktiske færdigheder sætter jeres familie i stand til at leve mere bæredygtigt og klimavenligt. Kurset er for én ung (over 12 år) og en voksen fra samme hjem.

FØRSTE MØDEGANG - INTRO
Vi måler hjemmets CO2 og introducerer kursusforløbet
Onsdag den 7. oktober kl. 17.00 - 19.00 i cafeen i Kertemindehallen

Fra Kerteminde Kommune kommer Direktionskonsulent Christopher Lindberg og Jesper Hempler, SF, formand og Miljø og Teknikudvalget og orienterer om, hvad Klima betyder for kommunen og hvilke tiltag der sker på et nationalt plan og i kommunalt regi.

Der vil blive uddelt materiale omhandlende de enkelte mødeganges temaer. Herunder link til en podcastserie, der særlig henvender sig til unge.

Vi vil desuden ”måle” husstandens/deltagernes CO” udslip og se på familiens vaner, og om kan ændres.


ANDEN MØDEGANG - SPIS & GRO

Madspild og konkrete redskaber ved Marie Daugård
Onsdag den 21. oktober kl. 17.00 - 21.00
i skolekøkken på Kerteminde Byskole

Del 1: Madspild i Danmark. Omfang, hvor, hvor meget og hvordan. Miljømæssige konsekvenser, økonomiske osv. Historisk udvikling.
Konkrete råd og ideer til at undgå madspild i husholdningerne. Vi kommer omkring gode vaner i forhold til indkøb, planlægning, indretning i køkkenet, opskriftinspiration, opbevarings- og emballagevalg og meget mere. Men også om hvordan man kan tage de gode vaner med på arbejde, til fest osv. Uden løftede pegefingre.

Del 2: Workshop hvor vi arbejder konkret.
Vi går i “køkkenet”, hvor vi laver forskellige retter som rummer de råvarer og elementer der typisk ender som madspild. Vi bruger fantasien og ikke opskrifter. Undervejs taler vi om hvor meget forskelligt mad der kunne laves af de tilgængelige råvarer.
Jeg sørger for basis råvarer, mens deltagerne medbringer råvarer der typisk ender som madspild hjemme hos deltagerne.
Der udleveres opskriftinspiration og et ark med gode råd til at mindske madspild i husholdningen.


TREDJE MØDEGANG - SKAB, BRUG & DEL

Re-design af Lamper ved May Lykke Haapanen
Lørdag den 31. oktober, kl. 9.30 - 13.30
i undervisningslokalet på Genbrugspladsen, Kerteminde

Tryl skrald om til en unik lampe.
Vi leger/eksperimenterer os frem til et resultat ud af genbrugsmaterialer, f.eks.: gamle dåser, brugt legetøj, plastik dimser og dutter. Med limpistol i den ene hånd og dimser i den anden kreerer vi spændende design.
I kommer med ledning, afbryder, fatning og en pære. I er også velkom¬men til at tage gamle lamper, dåser, legetøj eller lignede med, som I eller andre kan bruge i fremstillingen af den unikke re-designede lampe


FJERDE MØDEGANG - HJEM & LIV

Affald og affaldssortering ved Conny Holm Andersen
Onsdag den 11. november kl. 17.00 - 19.00
i undervisningslokalet på Genbrugspladsen, Kerteminde
Fra Kerteminde Forsyning vil formidler Conny Holm Andersen fortælle følgende. Fra man starter med at smide affaldet i skraldespanden, til det er sorteret og derefter til det er genbrugt til nye produkter. Desuden vil hun fortælle om hvor meget affald vi indsamler i Kerteminde. Vi slutter af med at der kan stilles spørgsmål. Kerteminde Forsyning vil være vært med et stykke kage og kaffe.


FEMTE MØDEGANG - HJEM & LIV

Bæredygtig Energiforbruger ved Anne Line Rosenørn Nielsen og Marianne Eriksen
Onsdag den 18. november kl. 17.00 - 21.00
hos Nef, Tårup Strandvej 15, Kerteminde

Gennem to indlæg og to workshops gives inspiration og konkrete forslag til, hvordan man bliver en bæredygtig energiforbruger. Under arbejdstitlen: Hvor står samfundet? Hvad er Nefs rolle? Hvad kan du selv som forbruger tage fat i for at omstille dig til en bæredygtig adfærd på energiområdet? Vi forventer at kunne komme omkring det for kursisterne relevante, nærværende og aktuelle inden for energiområdet.


Deltagelse er gratis

Tilmelding på: kerteminde@husflid.dk - eller 2341 0417

KONTAKT


Kerteminde Husflid
Hyrdevej 114
5300 Kerteminde

Telefon: 2341 0417 - 6532 2672

Mail: kerteminde@husflid.dk

CVR: 10 24 46 09


Medlem af Fora
;