Kreativ Familieuge 2017

Der kommer en tilsvarende familieuge igen i 2018 enten i uge 26 eller uge 27.

Praktiske oplysninger   -    Se programmet med billeder her


Forældre og bedsteforældre opfordres til at tage børn og børnebørn med til en kreativ familieuge med husflid og håndværk i Kulturhus Fjorden i Kertemind fra den mandag den 26/6 til torsdag den 29/6  2017. Vi lægger vægt på, at børn og voksne får mulighed for at opleve og skabe sammen.
Det bliver 4 dage med 6 spændende værksteder at vælge imellem. Du kan vælge 1 eller 2 værksteder, idet der kan skiftes værksted midt på ugen. Der kræves ingen forudsætninger. Børn under 12 år kan kun deltage i følge med en voksen, mens børn over 12 år gerne må komme alene.
Vi mødes hver dag kl. 9.45 til morgensamling og arbejder derefter på værkstederne fra kl. 10 til 15 - afbrudt af en times middagspause.

Overnatningsmuligheder

Der er ikke som tidligere mulighed for at bo på stedet. Vi henviser til lokale muligheder for logi: Kerteminde Camping, telf. 6532 1971. Visit Kerteminde, telf 6532 1121 henviser til Feriehuse, Privat overnatning og Bed & Breakfast Spisning Tag madpakken med. Der kan købes kaffe, kage og kolde drikke på stedet.

Pris:Voksne 450 kr. Børn og unge under 18 år 225 kr. Materialeudgifter afregnes direkte med instruktørerne.  Materialeliste tilsendes. Sted: Kulturhus Fjorden, Regnar Langesvej 1,  5300 Kerteminde.

Tilmelding senest 1. juni  Brug gerne mail med oplysninger som på  tilmeldingsskema og send det til: kerteminde@husflid.dk eller til skoleleder Ib Solvang, Hyrdevej 114, 5300 Kerteminde, tlf. 6532 2672, www.kerteminde.husflid.dk
Der udsendes brev med praktiske oplysninger omkring 1. juni - herunder  girokort med betalingsfrist til 15. juni.

Værksteder

Kreativ Familieuge afholdes sammen med Kulturskibet, som er en del af Kulturhus Fjorden. Kulturskibet tilbyder hold med musik, drama og dans. Der vil blive lejlighed til at se og høre deres optræden i ugens løb.

Trædrejning v/ Ib Solvang
Du lærer de grundlæggende funktioner i trædrejning. Vi starter med lettere opgaver, så teknikker indarbejdes. Der er mulighed for at både begyndere og øvede kan udfolde sig kreativt. Kun børn over 12 år kan deltage - og meget gerne sammen med en voksen.

Knipling v/ Kirsten Hansen Koch
Vi vil i år kniple små ting til pynt på tøjet, ophæng osv. eller er du i gang med en knipling, der ikke rigtig vil lykkes, så ta´ den med. Knipling er både for børn og voksne - også uden kendskab er der mulighed for at lave en lille ting. Bræt og pinde kan lånes.

Maling på lærred og sten  v/ Janet Solvang
Der arbejdes med akrylmaling og gennemgang af farvelære. Der arbejdes med maling på sten og lærred. Sten medbringes – flade runde sten. Medbring lærred samt maling og pensler, blyanter og viskelæder samt tusch til stenmaling

Smedning v/Kurt Søegaard
Smedningen vil foregå efter metoder og med værktøj der blev anvendt i 900-årerne af Vikingerne. Undervisningen bliver i smedning af: Smykker, ringnåle, knive, pilespidser eller eventuelle emner efter eget ønske. Der arbejdes med jern opvarmet til 900 grader. Ved undervisningen foreligger et katalog med billeder af de foreslåede emner fundet ved gravfund. Mulighederne er mange hvis interessen er til stede.

Decoupage ved Lene Nielsen
Decoupage er en gammel dekorationskunst, hvor der dekoreres med glansbilleder, gavepair, gamle blade og bøger. En af hemmelighederne ved en smuk decoupering er det valgte billedmateriale samt papirkvaliteten. På kurset vil du blive indført i teknikken, samt få lavet dine egne kreationer. Alle kan være med, bare brug fantasien, hav tålmodighed og skab din egen stil, alle resultater er unikke.

Garncafeen ved Birgitte Hansen
Nye, gamle, moderne og spændende strikke – og hækleteknikker kan prøves, det meste afpasses efter alder, erfaring og gå-på-mod! Garn og tråd kan kombineres med perler, pailetter, silkebånd og måske et lille broderi. Cafeen ligger op til at børn og voksne er sammen om det kreative! Der vil blive tid til forskellige småprojekter – både fælles og individuelle – og udfordringer for både børn og voksne. Jeg giver vejledning og inspiration undervejs. Garncaféen kan kun vælges onsdagtorsdag.

 

Se programmet med billeder her